اللحوم و الدجاج


اطباق الدجاج في رمضان
السلام عليكم
الى (كل من رزقه الله بلوغ شهر رمضان )
هنيئآ لك فأنت بنعمة تستحق شكر الله عليها واسمحي لي سوف اهمس في اذنك:
*استغلي شهرك بكل اوقاتك بالتقرب الى ربك
*احرصي على المسارعة في اعمال الخير فاألاجر يتضاعف
*واجعلي رمضان مختلف عن بقية الشهور واجعليه نقطة تحول في حياتك فقطار حياتك توقف عند نقطة رمضان لتزودبوقود الحسنااات
فلنتسابق جميعآ لقطف ازهار اعمال البر وترك المعاصي0
***************************


اصابع الدجاج المقرمشة00
.. المقادير ..

500 جرام صدور دجاج
1 حبة بصلة ,متوسطة مفرومة
2 بيضة مخفوقة
1 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة نشا
2/11 كوب بقسماط
4/1 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
1 ملعقة كبيرة خردل
4/1 كوب لبن
زيت للقلي
ملح و فلفل

.. الطريقه ..

تقطع صدور الدجاج الى أصابع طويلة ويخلط الدجاج والبصل والخردل والثوم والملح والفلفل واللبن . يترك لمدة 30 دقيقة في وعاء كبير .
يخلط الدقيق مع النشا في وعاء ويوضع البيض المخفوق في وعاء و البقسماط في وعاء آخر.
تغمس أصابع الدجاج في الدقيق ثم في البيض ثم في البقسماط حتى تغطى جيدا.
يقدح الزيت وتحمر أصابع الدجاج حتى يصبح لونها ذهبي و تصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد وتقدم فوراً.

==================

اجنحه الدجاج المقرمشه





المقادير


قطع أجنحة دجاج حسب احتياجك أنتِ وأسرتك
2 ملعقة كبيرة طحين حمص
2/1 ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
4/1 ملعقة صغيرة بهارات مشكلة
4/1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
2/1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
2/1 كوب طحين أبيض
كوب ماء دافىء للعجن
زيت للقلي



الطريقة



1.تنظف الأجنحة بالملح والطحين والليمون بطريقة جيدة.
2.يقطع الجناح من الطرف الصغير ليصبح الجناح بشكل الفخد ويجب ان يكون السكين حاد وتترك عظمة الجناح بارزة.
3.يجمع لحم الجناح ويضغط عليه ليتكون على شكل متناسب.
4.نخلط جميع البهارات مع الطحين ويصب علي هذه المواد الماء الدافىء بدفعات لتصبح العجينة متماسكة، بعد ذلك تأخذ الأجنحة وتغمر بالخليط بدون وضع العظمة الظاهرة من الجناح بالخليط.
5.تقلى الاجنحة بزيت غزير وبعد القلي تصفى الأجنحة من الزيت علي الورق الخاص بذلك.
6.تقدم ساخنة. بالهناء والشفاء
============
دجاج بالثوم ولا أحلى0

المقادير :

900 جرام قطع دجاج. 2 ملعقة صغيرة ملح. ملعقة صغيرة فلفل أسود حب. 2 ملعقة كبيرة دقيق عادي. 3 ملاعق كبيرة زيت فول سوداني. 15 فص ثوم محتفظاً بقشره. 1 ملعقة كبيرة صلصة صويا خفيفة. 3 ملاعق كبيرة شوربة دجاج أو ماء. للتزين عروق بصل أخضر مقطعة إلى شرائح صغيرة.

الطريقة :


1- نظفي قطع الدجاج وجففيها بورق نشاف، وتبليها بالملح والفلفل، ثم غطيها بالدقيق وقلبيها جيداً، واتركيها جانباً.
2- سخني إناء عميقاً على النار، ثم أضيفي له الزيت وعندما يصبح ساخناً أضيفي قطع الدجاج وقلبيها في الزيت على كلا الجانبين مدة 10 دقائق، ثم أضيفي الثوم وبعد دقيقتين أضيفي صلصة الصويا وشوربة الدجاج أو الماء، غطي الإناء واتركيه على النار مدة 20 دقيقة أو حتى ينضج الدجاج.
3- عندما ينضج الدجاج والثوم، ارفعيها من الإناء وضعيها في طبق كبير وزينيها بشرائح البصل الأخضر وقدميها ساخنة. صينية الدجاج بالثوم
المقادير:
دجاج مقطع الى ارباع مع الجلد
فص ثوم مدقوق
بصل طويل
طماط طويل
فلفل بارد طويل
خضار حسب الرغبة
كزبرة
بقدونس
الخلطه
كاس ماء
عصير ليمونه
كتشب
2 ملعقة معجون طماطم
ملح بهار
زيت زيتون
الطريقة:
نرفع جلد الدجاج وتحشى بملعقة صغيرة ثوم
نرص الثوم والبصل والفلفل والطماط والخضار
في قاع الصينية ثم يرص عليها الدجاج ويصب عليها الخلطة والكزبرة والبقدونس وتدخل الفرن وتحمر من الاعلى


وتقدم
وبالعافية00

الدجاج بالثوم والليمون00

المكونات :
•8 فص ثوم مفروم
•1 كوب ماء ساخن
•1 ملعقة كبيرة بهارات
•1 ملعقة كبيرة مستردة
•دجاجة مقطعة إلى 8 قطع
•عصير 2 ليمون حامض
•½ كوب زيتون أسود مقطع
•2 ملعقة زيت زيتون أو سمن
•2 حبة بصل مقطع إلى حلقات
•ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
•½ كوب كزبرة خضراء مفرومة


طريقة التحضير :
1.يغسل قطع الدجاج جيداً ويجفف
2.يتبل الدجاج جيداً بالبصل، المستردة، البهارات، الملح والفلفل الأسود ثم يترك في الثلاجة (البراد) لمدة ساعتين
3.في طاسة كبيرة وعميقة يسخن زيت الزيتون ويوضع قطع الدجاج بكل التتبيلة ويحمر من جميع الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبي
4.يضاف إليهم كوب الماء الساخن ثم يغطى وتخفض درجة الحرارة وتترك لمدة نصف ساعة
5.ينقل الدجاج في صينية فرن وتخبز في الفرن محمى من قبل لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة 180 – 200 درجة مئوية
6.يخرج الدجاج من الفرن ويرش عليه الثوم المفروم، عصير الليمون الحامض، الزيتون والكسبرة الخضراء ويعاد إرجاعها مرة أخرى لمدة 10 دقائق

7.يقدم ساخن مع الارز

**********************

طريقه عمل الكبسه سعودى


المكونات
ك لحم ضانى بالعضم مسلوق فى (بصل - جزر - كرفس - كرات - حبهان- ورق لورو - ملح وفلفل - جزر )
2 معلقة ك ذبدة - م ك زيت - 2 بصل مكعبات - ثمرة فلفل حار - 2 فلفل رومى - 2ورق لورو - 2 قرنفل - 2عود قرفه خشب - 4 معالق ك صلصه - نص ك رز بسمتى - ملح وفلفل - معلقه ص بهارات - لتر شوربه (اللى سلقنا فيها اللحمه ) - مكسرات حسب الرغبه

الطريقه

فى حله على النار يوضع الذبدة والزيت والبصل يدبل شويه ونحط الفلفل الحامى والرومى وصلصه الطماطم وكل التوابل ونقلب شويه ونحط كبشه شوربه ونقلب الرز مع المكونات ونحط الشوربه ونسيب الرز يستوى ونغرفه وفوقيه قطع اللحمة والمكسرات


***************************

الفراخ المشويه


المقادير :
فرخة مقطعه 8 قطع (علشان تستوى كويس من جوه )
مقادير التتبيلة :
نص معلقة صغيرة ملح
نص معلقة صغيرة فلفل اسود
نص معلقة صغيرة كمون
نص معلقة صغيرة باربريكا
نص معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص معلقة صغيرة قرفة
نص معلقة صغيرة جنزبيل
نص معلقة صغيرة كركم
نص معلقة توم بودره
نص معلقة بصل بودره
نص معلقة شطة
ربع معلقة زعتر
ربع معلقة روزمارى
معلقة سكر ( بيخلى طعم الفراخ مسكر )
معلقة زيت ( بيخلى لحم الفراخ طرى من جوه )
معلقة خل ( بيشيل الزفارة من الفراخ )
عصير ليمونه ( بيشيل الزفاره من الفراخ)

الطريقة :

تجيبى قطع الفراخ وتعملى فيها فتحات صغيرة بالسكينة علشان تتشرب التتبيله كويس
تجيبى طبق وتخلطى فيه كل التوابل اللى انا كتبتها وتحطى عليها الليمون والخل والزيت وتقلبيهم مع بعض وبعدين تحطى قطع الفراخ فى كيس نايلون وتحطى عليهم خلطه التوابل وتقلبيهم كويس وتربطى الكيس وتحطيه فى التلاجة وكل فتره تقلبيهم مع بعض من بره والكيس مربوط
وياريت تسيبيهم فى التلاجه ليله كامله او اقل حاجه ساعتين وبعدين تجيبى طاسه كبيرة وتحطى فيها الفراخ المتبله وتحطى معاه ميه التتبيله اللى فى الكيس وتحطيهم على النار وتغطيهم وتوطى عليهم لغايه الفراخ ماتستوى نص سوا ( تقريبا هتاخد ربع ساعه على النار) وبعدين تدهنى شبكه فرن البوتاجاز بالزيت وترصى عليها الفراخ وتولعى فوقيها الشوايه وياريت تكون الشبكه بعيده شويه عن الشوايه علشان الفراخ مش تتحرق
وتجيبى قطعتين فحم وتحطيهم على عين البوتاجاز من فوق وتولعى عليهم لغايه ما الفحم يولع ويبقى لونه احمر وبعدين خدى الفحم المولع وحطيه على الرف اللى تحت الشبكه اللى عليها الفراخ ... يعنى يكون الفحم تحت الفراخ علشان لما الدهون اللى فى الفراخ تنقط .. تنقط على الفحم المولع ... فيطلع الدخان بتاع الفحم على الفراخ لغايه ما الفراخ تتشوى وتحمر كويس .. اقلبيها على الناحيه التانيه علشان تتشوي من كل الاتجاهات ونقطى كام نقطه زيت على الفحم علشان كل الدخان اللى فى الفحم يطلع لغايه ماالفحم يطفى ويخلص ..
وبعد الفراخ مااتشوت رصيها فى طبق التقديم ورشى عليها بقدونس
وبالف هنا وشف







  نرجوا منكم مساعدتنا فى نشر الصفحة بالضغط على الرابط التالى









































للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات like و زوروا صفحتنا على الفيسبوك

















**********

اللحوم و الدجاج

تحتوي قائمة وصفات اللحوم على وصفات متنوعة و تناسب جميع المناسبات و الأذواق و فيها كل أنواع اللحوم من سواء الستيك أو الأوصال و المفروم أو الذي يطبخ مع العظام.
كما تحتوي قائمة وصفات الدجاج على وصفات متنوعة للدجاج من مختلف أنحاء العالم وهي تحتوي على الدجاج و البيض و البط و الديك الرومي و السمان و جميع أنواع الطيور.




أسياخ الكفتة مع صلصة الطماطم


يعتبر من المأكولات قليلة الدسم وهو يتكون من اللحم المفروم و البرغل و النعناع و البقدونس و الطماطم و تشوى على الفحم أو في الشواية و بالنسبة للصلصة فهي عبارة عن طماطم و بصل و كزبرة خضراء و عصير ليمون و سكر و بشر الليمون



أصابع كباب الكفتة


يعتبر كباب الكفتة من الأصناف المميزة في المطبخ السوري و هو يتميز بالنكهة القوية و الطابع الدسم فهو يتكون من لحم و بصل و بقدونس و من السمن

بفتيك اللحم


يتكون من لحم بفتيك أو ستيك متبل بالبهارات كالقرفة و الزنجبيل المطحون و الثوم و الكمون و الحليب و الكاتشاب و صلصة المحار و من ثم مغلف بالبيض و البقسماط و مقلي في الزيت

ساتي لحم


يعتبر من المأكولات الإندونيسية المشهورة و هو عبارة عن لحم ستيك و صلصة صويا و ثوم و زنجبيل و بالنسبة للصلصة فهي عبارة عن الفول السوداني و الثوم و البصل و صلصة الصويا

الستيك مع صلصة بيارنيز


عبارة عن شرائح الستيك المشوية مضافا إليها صلصة مكونة من خل العنب و البصل الأخضر و الطرخون و صفار البيض و الزبدة و حبوب الفلفل الأخضر المخلل

أجنحة الدجاج بالعسل


طبق ينصح بتناوله و خاصة للأشخاص الذين يفضلون المذاق الحلو في الأكل و هو يتكون من أجنحة الدجاج المغطاة بالعسل و الطماطم و الزنجبيل مشويا في الفرن

أجنحة الدجاج المشوية


طبق لذيذ و خفيف و هو عبارة عن أجنحة الدجاج مغطاة بخليط من الكزبرة الخضراء و عصير الليمون و الثوم و فلفل أخضر حار و زيت زيتون و ملح و فلفل أسود

الأرز مع الدجاج و الزعفران




يتكون من الدجاج و الأرز و الزعفران و الحليب و الزنجبيل و بذور البابايا و النعناع الهيل و اللبن الزبادي و جوزة الطيب و زيت و ثوم و بصل و قرفة و قرنفل و ورق غار و عصير ليمون و ماء ورد

اسكالوب الدجاج


عبارة عن اسكالوب دجاج متبل بالبصل و الفلفل الأحمر و الكزبرة الخضراء و عصير الليمون و زيت الزيتون

أسياخ الدجاج المتبل


يتكون من دجاج فيليه متبل باللبن الزبادي و بودرة الفلفل الأحمر و الكركم و الكمون و الكزبرة الناشفة و مبشور الزنجبيل و الثوم و مشوي في الشواية


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق